Sa predsjedništva, Foto: Prava Crna Gora

Predsjedništvo Prave poručilo

"Sloga nema alternativu i najbolji je recept snažnije demontaže DPS-a"

Predsjedništvo Prave Crne Gore na sinoć održanoj Sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozdravilo je otpočinjanje pregovora o formiranju nove vlasti, koja će se zasnivati na izbornoj volji građana od 30. avgusta 2020. godine, za šta se Prava Crna Gora beskompromisno bori od izbora.

Predsjedništvo Prave Crne Gore ovlastilo je predsjednika partije Marka Milačića da u narednim danima ispred Prave Crne Gore učestvuje u pregovorima o izboru novih organa vlasti, rukovodstva Skupštine i Vlade Crne Gore.

Konstatovali su da dogovor mora počivati na ispunjavanju principa koji su u opštem interesu građana: borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, poboljšanje socio-ekonomskog statusa građana, reforma pravosuđa, izborna reforma, stabilizacija sveukupnih društveno-političkih prilika...

"Predsjedništvo Prave Crne Gore snažno poziva na dogovor potpisnike nedavnog političkog Sporazuma parlamentarne većine 30. avgusta kako bi se do kraja zadao demokratski udarac onim političkim i sa njima povezanim kriminalnim strukturama koje naročito poslednjih dana i sedmica panično igraju na kartu destabilizacije Crne Gore, nadajući se u eventualnu neslogu potpisnika Sporazuma. Stoga, sloga nema alternativu i najbolji je recept snažnije demontaže DPS-a, a što je jedan od glavnih preduslova snažnije demokratizacije Crne Gore", poručuje se u saopštenju.

"Naše zajedništvo je obaveza prema građanima, te stoga 30. avgust kao zajednička prošlost treba i mora biti naša zajednička budućnost, uprkos brojnim razlikama i razmiricama, koje treba ostaviti na sud građanima na izborima, a do tada mudrim, odgovornim i konstruktivnim pristupom demonstrirati zajedništvo kroz formiranje novih organa vlasti koji će stabilizovati Crnu Goru, ekonomski je ojačati, smiriti tenzije u društvu i pripremiti nove izbore", dodali su iz Prave.

Predsjedništvo te partije je konstatovalo panično djelovanje kriminalnih grupa bivšeg režima u cilju stvaranja dobro poznatog narativa "državnog udara“, "atentata na predsjednika“, "paljenja institucija“, u cilju destabilizacije države u trenutku obnavljanja većine 30. avgusta, a kroz para-medijske punktove i njihove releje u zvaničnim medijima. 

Uvidjeli su da je "veliki dio ovih "specijalnih“ kriminalnih aktivnosti usmjeren na Pravu Crnu Goru, što je i za očekivati s obzirom na našu politiku i odnos prema tim političko-kriminalnim strukturama u čijem središtu obitava DPS i Milo Đukanović".

"Predsjedništvo Prave Crne Gore, nakon detaljne analize rada lokalnih odbora partije, konstatuje da su mjeseci intezivnog rada na terenu uoči predstojećih izbora dali zadovoljavajuće rezultate, te da Prava Crna Gora spremno dočekuje lokalne izbore, na kojima će DPS doživjeti debakl, još upečatljivije nego na gotovo svim lokalnim izborima održanim nakon 30. avgusta", zaključuje se u saopštenju te partije.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.