Najviše nepravilnosti zabilježeno u Budvi, Baru i Ulcinju
Ilustracija

Redovne kontrole i na sjeveru

Najviše nepravilnosti zabilježeno u Budvi, Baru i Ulcinju

Glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin kazala je da su inspektori tokom turističke sezone najviše nepravilnosti zabilježili u Budvi, Baru i Ulcinju, navodeći kako je u tim gradovima bilo najviše napisanih kazni.

Ona je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG saopštila da se propusti ponavljaju u dijelu posjedovanja neophodne dokumentacije odobrenja za rad, posebno početkom turističke sezone.

"Zašto? Očigledno da ugostitelji počnu da rade, pa u hodu pribavljaju odobrenja za rad", pojasnila je Šljivančanin, navodeći da se, kad je u pitanju siva ekonomija, mora djelovati represivno.

Kad su kupališta u pitanju, bilježe nepravilnosti koje se odnose na neizdavanje fiskalnih računa za plažni mobililjar, neoslobađanje pola plaže od mobilijara.

Kad je riječ o naplati plažnog mobilijara, ona pojašnjava da dužnost svakog zakupca da istakne vrijeme naplate na oglasnoj tabli

Problem je i nedovoljan broj spasilaca, naročito u Ulcinju.

Obavili su, kaže, ukupno 2.280 inspekcijskih nadzora, a utvrđeno je 466 nepravilnosti: "U 127 slučajeva smo djelovali preventivno, izdali smo 74 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i zapečatili deset ugostiteljskih objekata".

Nijesu, kaže, zapostavili ni sjever Crne Gore, gdje kontrolišu ugostiteljske objekte, te lica koja pružaju usluge raftinga. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.