Večeras 64. dodjela nagrada Gremi
Favorit Džon Batist

Večeras 64. dodjela nagrada Gremi

U Las Vegasu kasno večeras biće održana 64. dodjela američke muzičke nagrade Gremi (Grammy) na kojoj je ove godine favorit Džon Batist (Jon Batiste) sa najvećim brojem nominacija, ukupno 11.

Džastin Biber (Justin Bieber), američka reperka Dodža Ket (Doja Cat) i Gabrijela Vilson (Gabriella Wilson) poznata pod umjetničkim imenom H.E.R. imaju po osam nominacija, a Bili Ajliš (Billie Eilish) sedam, piše Beta.

Ceremonija je prvobitno bila zakazana za 31. januar, ali je odložena zbog pojave omikron soja korona virusa. Ceremoniju će kao i prošle godine voditi humorista Trevor Noa (Noah).

Dodjela muzičkih nagrada počinje u 19.00 po lokalnom vremenu, što je oko 4.00 po evropskom.

Nagrada Gremi, ustanovljena 1959. godine, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, koju dodjeljuje američka Akademija za diskografsku umjetnost i nauku (NARAS).

Ceremonija će biti održana dok se još nisu slegli utisci incidenta koji se dogodio 27. marta na dodjeli Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka.

Glumac Vil Smit (Will Smith) se na ceremoniji popeo na binu i pred svima ošamario komičara Krisa Roka (Chris Rock) koji se našalio na račun obrijane glave Vilove supruge Džejd Pinket Smit (Jade Pinkett), koja pati od alopecije.

Smit se potom izvinio dok je primao Oskara za najboljeg glumca, a kasnije je rekao da se povlači sa mjesta člana Akademije. Incident je izazvao reakcije u američkoj javnosti i u svijetu američke kinematografije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.