MMA postaje olimpijski sport?
Fedor Emelianenko

Počinju pregovori:

MMA postaje olimpijski sport?

Međunarodni olimpijski odbor nedavno je šokirao cijelu svjetsku borilačku zajednicu izbacivanjem rvanja s popisa olimpijskih sportova. Ipak, nešto kasnije tu disciplinu ponovo uzeli u razmatranje za povratak u olimpijsku porodicu.

Ono čemu se nadaju brojni MMA fanovi je da će i njihova disciplina jednog dana bio jedan od brojnih sportova na Olimpijskim igrama, ali put do toga je izuzetno dugačak. Tračak nade da  bi se to jednog dana moglo da se dogodi  pružio je prema mnogima najbolji MMA borac svih vremena.

Ruski mediji ovih dana pišu da će upravo Fedor Emelianenko, koji se nalazi na čelu MMA Unije koja je krovna organizacija za tu disciplinu u Rusiji, započeti pregovore sa Sport Akordom, što je prvi korak prema statusu olimpijskog sporta.

"Prvo  je potrebno definisati sva pravila i strukturu sporta sa Sport Accordom, a onda je moguće napraviti neke dalje korake. Krajem septembra očekujemo da će Ministarstvo sporta produžiti status MMA Uniji na sljedeće četiri godine i onda ćemo se posvetiti definisanju MMA kao sporta, a konačni cilj je dobijanje olimpijskog statusa", rekao je Fedor u St. Peterburgu. (RTCG)