Uređenje jedne od mikrolokacija u Ulcinju (VIDEO)

Gradjani apeluju da se radovi ubrzaju, iz lokalne samouprave poručuju da će vrlo brzo dobiti uređen park i parking.

S obzirom na to da u gradu postoje “neki urbani džepovi koji su zapušteni” predsjednik Opštine Ulcinj, Aleksandar Dabović kaže da su odlučili da u okviru projekta “Mikro 030”, naprave uređeno parkiralište sa malim kutkom za djecu, penzionere i generalno za sve mještane. U vezi sa tim inicirali su, navodi, uklanjanje postojećih objekata koji su na tim lokacijama godinama i očistili teren, piše Mediabiro,

 “Tamponiran je prvi sloj šuta, a sledeći korak je asfaltiranje. Raspisali smo tender za asfaltiranje i ubrzo će se pristupiti toj drugoj fazi. Nakon toga ide sadnja drveća i postavljanje urbanog mobilijara, i ja se nadam da ćemo prije ljeta imati ovaj uređeni kutak, za dobrobit svih mještana.Nadam se da ćemo prije ljeta imati ovaj uređeni kutak, za dobrobit svih mještana.”, kazao je Dabović.

 

PredsjednikOptineUlcinj

 

 On napominje da je urađeno preko 25 projekata Mikrolokacija, a sa glavnim gradskim arhitektom su ,kaže, svakodnevno u komunikacije kada su njihove dorade u pitanju.

 “Potpisali smo ugovor sa izvođačem za uređenje dječijeg igrališta ispred Centra za kulturu Ulcinj. Raspisaćemo još tendera za nove mikrolokacije na Velikoj plaži i ostale koje su nam prioritetne za ovo doba godine. Raduje me to što mikrolokacije poprimaju ozbiljan odziv od strane naših sugrađana. Kroz mala uređenja podićićemo nivo kvaliteta u gradskom području”, naveo je on.

 Kaže da su uspješno uredili prostor kod spomenika i dodao da su preostali radovi na samom spomeniku.

 “Mi smo poslali dopis Upravi za zaštitu kulturnih dobara, dobili smo potvrdni odgovor kada su radovi na spomeniku posrijedi”, rekao je Aleksandar Dabović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.