Podgorica: I danas održan protest podrške Ukrajini (VIDEO)

U Podgorici je i danas održan protest podrške ukrajinskom narodu.

Okupljanje je bilo na trgu Argentina, a kasnije je protestna šetnja nastavljena ulicama Glavnog grada.

Na mostu Milenijum građani su uz zastave Ukrajine saopštili da su protiv rata.

Okupljeni su osudili rusku invaziju. a na trasparentima koje su nosili pisalo je “Slava Ukrajini”, “Zaustavite Putinov rat”, “Bjelorusi podržavaju Ukrajinu”...

"Crnogorski narod u Podgorici je danas podržao Ukrajinu kao znak solidarnosti i otpora ratu, fašizmu i diktaturi", piše na jednoj instagram stranici.

Otpravnica poslova Ukrajine u Crnoj Gori Natalija Fialka je poručila da neće odustati.

"Cijeli svijet stoji iza nas i broj Ukrajinaca koji je došao ovdje da nas podrži zajedno sa crnogorskom braćom, dokaz je da imamo veliku podršku u tome, ne samo ovdje, već u cijelom svijetu. Nadali su se da ćemo nakon 24 sata odustati, ali mi ne odustajemo. Sada je počeo stvarni državni rat, jer svaki državljanin Ukrajine ima cilj da se bori za svoju domovinu, jedni sa oružjem, a drugi na bilo koji drugi mogući način. Mi ćemo svi zajedno da pobijedimo",poručila je Fialka.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.