Ginekolog-onkolog Ivan Đukić, Foto: PR Centar

Kotoranka Mirjana Grandis zahvalna ljekaru koji joj je spasio život i stalno je podržavao

"Dr Ivan Đukić je primjer čovjeka kome je Hipokratova zakletva svetinja, kojem je bitna samo posvećenost pacijentu"

U moru loših vijesti i negativnosti, 45-godišnja Kotoranka Mirjana Grandis poželjela je da sa svojim sugrađanima, ali i cjelokupnom javnošću, podijeli jednu lijepu vijest i zahvalnost čovjeku koji joj je spasio život, ljekaru iz KBC, ginekologu-onkologu Ivanu Đukiću.

Grandis je prije osam mjeseci otkrila da boluje od dva kancera.

"Za mene je to bio strašan šok, ali sam odlučila da ću da se borim. U toj mojoj borbi, sam Bog mi je poslao doktora Ivana Đukića, ginekologa-onkologa, kojem dugujem veliku zahvalnost. On me je pola godine u pameti održao smirenošću, brigom, znanjem i stavom, a psihički me je dva puta izvukao iz živog blata. On je primjer ljekara kojem je Hipokratova zakletva svetinja, čovjeku kojem nijesu bitne ni vjera, ni godine, ni izgled, ni materijalne stvari, već samo posvećenost pacijentu. Dr Đukić je bukvalno 24 sata na raspolaganju pacijentima, a njegov osmijeh uliva snagu i volju za dalje", kaže Grandis.

Ističe da je riječ o ljekaru koji "manipulisanjem“ mozga pacijenta uspijeva da kod njih stvori osjećaj da nema "ne mogu“, da se mora ići naprijed, boriti i da je sve rješivo.

"Dr Đukić je ljekar koji je spreman sat da razgovara sa pacijentom kad god pokleknemo, a takvih situacija je bilo mnogo. I dok je bio na godišnjem odmoru završavao je sve što je mogao da bi pacijent bio zadovoljan. On je čovjek sa kojim smo mogli da imamo skroz otvorenu komunikaciju, a da ne naiđemo na negativan stav i zid zbog konsultacije sa drugim ljekarima i klinikama, naprotiv uvažava mišljenje drugih. Jednostavno – dr Đukić je čovjek koji nije obukao bijeli mantil da bi se zvao doktor nego da bi spasio ljudski život. Čovjek koji me vratio porodici izliječenu i zdravu i kojem zaista dugujem svoj život! Doktore Đukiću, hvala vam za sve, bili ste mi iskra svjetlosti u mraku i vratili ste mi vjeru u ljude i život. Hvala vam što postojite", poručila je Mirjana Grandis.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.