Ne stišava se bura oko Đokovića: Ukoliko ne bude imao valjane dokaze, prvim avionom se vraća kući
Novak Đoković

Ne stišava se bura oko Đokovića: Ukoliko ne bude imao valjane dokaze, prvim avionom se vraća kući

Ne stišava se bura u vezi sa Novakom Đokovićem i odlukom čelnika Teniskog saveza Australije da mu omoguće učešće na prvom Gren slemu u 2022. godini uz medicinsko izuzeće.

Tim povodom oglasio se i premijer Australije Skot Morison, koji poručuje da će prvi teniser svijeta morati da dokaže da je medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv koronavirusa koje je dobio autentično ili će ga prvim avionom poslati kući.

“Čekamo njegovu prezentaciju i dokaze koje je pružio. Ako nema dovoljno dokaza prema njemu ćemo se odnositi kao prema bilo kome drugome, odnosno prvim avionom biće vraćen kući. Neće biti nikakvih posebnih pravila za Đokovića”, kazao je premijer Morison.

On je to izjavio nakon što se je sastao sa predstavnicima australijskih država s kojima je raspravljao o rekordnim brojevima zaraženih kovidom-19.

Prije toga Teniski savez Australije i vlada države Viktorije objavili su da Đoković nije imao nikakav poseban tretman da bi dobio izuzeće od vakcinacije, koje je obavezno sa sve koji će nastupiti na Australijan openu.

Zvaničnici su rekli da je Đoković bio jedan od rijetkih, od njih 26, koji su zatražili izuzeće i dobili ga.

Direktor Teniskog saveza Australije Kreg Tajli kazao je da je proces dobijanja medicinskog izuzeća odrađen u dvije faze i da su ga proveli nezavisni eksperti, te da su svi zahtjevi za izuzeće morali da ispune uslove koja je postavila Australijska savjetodavna grupa za imunizaciju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.