Ublažite simptome PMS-a sa ovim čajem
ilustracija, foto:Shutterstock

Ublažite simptome PMS-a sa ovim čajem

Mnoge žene pate od PMS-a to jest predmensturalnog sindroma. Nije u pitanju oboljenje, već hormonalno stanje. Upravo disbalans hormona utiče na pojavu određenih simptoma koji su individualni, a u najčešće spadaju promjena raspoloženja, razdražljivost, grčevi u stomaku, naduvenost, bezvoljnost, umor, problemi sa snom, glavobolja...

PMS tegobe se mogu razlikovati iz mjeseca u mjesec, ali i tokom života. Neke žene sa godinama imaju izraženije simptome, a drugima oni postaju blaži. Mogu se javiti u sredini menstrualnog ciklusa ili nekoliko dana prije samog menstrualnog krvarenja.

Ako i vi patite od PMS-a, probajte da redovno pijete umirujući čaj od mješavine ljekovitog bilja koji će vam pomoći da postignete hormonalni balans, piše Sensa.rs.

Možete ga piti nekoliko dana prije ciklusa ili svakodnevno, kao preventivni tretman. Ipak, preporučuje se da se prije upotrebe konsultujete sa svojim ljekarom, posebno ako pokušavate da ostanete trudni ili dojite.

Sastojci:

1/3 šolje cvetova crvene djeteline
1/3 šolje lista maline
1 štapić korjena sladića, izlomljenog na nekoliko djelova ili 1 kesica čaja od sladića
1/3 šolje korena maslačka
1 kašika narendanog đumbira

Napunite bokal začinskim biljem, zatim sipajte proključalu vodu, promiješajte i ostavite poklopljeno da odstoji pola sata. Procedite i pijte.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.