Namirnice koje će vam pomoći da ovu zimu provedete bez virusa
Ilustracija

Namirnice koje će vam pomoći da ovu zimu provedete bez virusa

Najbolji način da u svoj organizam unesete vitamine i zaštitite se od virusa jeste da se hranite zdravo, namirnicama bogatim vitaminima koje će i te kako ojačati vaš imunološki sistem.

Evo šta treba da uvrstite u vaš zimski jelovnik.

Spanać

Jedna šoljica kuvanog spanaća će vam dati 377 odsto dnevne potrebe vitamina, 30 odsto vitamina C, 20 odsto vitamina E i 15 odsto cinka.

Sjemenke suncokreta

Samo tri velike kašike ovih ukusnih grickalica osiguravaju 90 posto dnevne potrebe za vitaminom E. Jednu kašiku semenki dodajte u jogurt ili salatu kako biste povećali nivo vitamina u tijelu i ojačali odbrambeni sistem.

Jagnjetina

Samo četiri grama jagnjetine daće vam čak 50 posto dnevnih potreba za selenom, te 38 posto potrebnog cinka.

Crvene paprike

Šoljica sjeckane sirove crvene paprike osiguraće vam 291 odsto dnevnih potreba vitamina C, što je više i od narandže.

Šampinjoni

Porcija šampinjona sadrži više od 50 odsto dnevne doze selena, koja vam je potrebna, te 15 posto cinka. Možete ih ispržiti zajedno sa sokom od paradajza i poslužiti sa testeninom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.