Obračun demonstranata i policije u Roterdamu, sedmoro povrijeđeno
Foto: Screenshot

Protiv Covid mjera

Obračun demonstranata i policije u Roterdamu, sedmoro povrijeđeno

Veliki broj demonstranata u lučkom gradu Roterdamu palio je automobile i bacao kamenje na policiju, koja je odgovorila hicima i vodenim topom nakon što su protesti protiv oštrijih Covid mjera postali nasilni u petak naveče te je povrijeđeno sedmoro ljudi.

“Ispalili smo hice upozorenja, a bilo je i direktnih, jer je situacija bila opasna po život”, rekla je za Rojters potparolka policije Patricia Veles, prenosi Hina.

“Znamo da su najmanje dvije osobe ranjene, vjerovatno kao rezultat hitaca upozorenja, ali moramo dalje istražiti tačan uzrok”, rekla je.

Povrijeđeno najmanje sedmoro ljudi

Kasnije je saopšteno da su među povrijeđenima i policijski službenici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.