Lekić o susretu sa ambasadorima u Srbiji: Još jedan teško shvatljiv gaf
Miodrag Lekić

Lekić o susretu sa ambasadorima u Srbiji: Još jedan teško shvatljiv gaf

Da li je ovo novo igranje sa državom po cijenu neozbiljnosti, sada ne samo aktera ovih nevjerovatnih improvizacija i gafova, već neozbiljnosti koja nažalost kreira i određenu sliku o zemlji - upitao je lider Demosa Miodrag Lekić povodom susreta premijera Zdravka Krivokapića sa ambasadorima koji su akreditovani u Srbiji tokom njegove zvanične posjete toj zemlji.

Poručuje da je u pitanju još jedan teško shvatljiv diplomatski gaf.

"U ukupno doista nepripremeljenoj posjeti, bez sadržaja, sa programskim obrtima i protokolarnim propustima, na momente i ponižavajućim momentima i prilično praznim izjavama, možda je najbizarniji detalj bio susret Krivokapića sa diplomatama koji su akreditovani u Srbiji, a čije zemlje imaju rezidentne diplomate u Crnoj Gori", ističe Lekić.

Radi se, prema njegovim riječima, o slučaju bez presedana u široj diplomatskoj praksi.

Valja sačekati kako navodi objašnjenje iz crnogorske vlade o motivima za ovaj sastanak koji je očigledno inicirala crnogorska strana.

Upitao je što je Krivokapić poručio vladama Francuske, Italije, Njemačke i tako dalje preko njihovih ambasadora u Srbiji, a nije to mogao učiniti preko ambasadora istih zemalja koji su akreditovani u Crnoj Gori.

Sve se, ocjenjuje može shvatiti i kao potcjenjivanje pa i vrijeđanje akreditovanih ambasadora u Crnoj Gori. 

"Oni to, naravno, neće javno reći već zaključiti da su ovim potezom premijer i crnogorska diplomatska strana rekli mnogo više o sebi", zaključio je Lekić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.