Švajcarski naučnik upozorava na korona
ilustracija

Švajcarski naučnik upozorava na korona "super soj": Neizbježno mutiranje delta soja

Švajcarski naučnik Sai Redi upozorio je na opasnost nastajanja novog „super soja” koronavirusa, koji bi mogao zadati veliku brigu svijetu u narednih šest mjeseci.

On je, u intervjuu za švajcarski dnevnik „Blik”, rekao da je neizbježno mutiranje delta soja.

„To je nova faza pandemije kada beta ili gama postaju infektivniji ili se razvije mutacija iz delta soja. To će biti veliki problem iduće godine”, rekao je Redi, javlja Tanjug.

Prema njegovim riječima, „kovid 22” mogao bi biti gori od svega što je svijet do sada vidio u borbi s koronavirusom.

Redi smatra da nauka i politika već sada moraju da se pripreme za takav scenario.

„Ako nastane takav soj, moramo što je prije moguće to prepoznati i proizvođači vakcina moraju ih tome prilagoditi”, poručio je Redi.

On smatra da predstoje teških šest mjeseci i da će naredna jesen i zima biti kao i prošle godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.