SZO: Podaci ne ukazuju da je potrebna treća doza vakcine
Ilustracija

SZO: Podaci ne ukazuju da je potrebna treća doza vakcine

Zvaničnici SZO saopštili da po trenutnim podacima ne postoji potreba za trećom dozom.

Trenutni podaci ne pokazuju da postoji potreba za trećom dozom vakcine protiv koronavirusa, izjavila je danas vodeća naučnica Svjetske zdravstvene organizacije Somja Saminatan.

Savjetnik pri SZO Brus Ajlvord je govoreći o trećoj ili takozvanoj "buster" dozi koje se daju u bogatim zemljama, rekao je na istoj konferenciji za novinare u Ženevi da u svijetu ima dovoljno vakcina ali da nisu ravnomjerno raspoređene, prenosi Rojters.

On je rekao da bi najprije trebalo dati dvije doze najranjivijim grupama širom svijeta pa tek onda treću dozu onima koji su već imunizovani sa dvije.

"Ali, još uvijek smo daleko od toga", rekao je Alvord.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.