Wizz Air uvodi sedam novih linija iz Sarajeva prema Njemačkoj, Italiji...
Ilustracija

Wizz Air uvodi sedam novih linija iz Sarajeva prema Njemačkoj, Italiji...

Niskotarifna aviokompanija Wizz Air širi svoje poslovanje na teritoriji Bosne i Hercegovine uvođenjem sedam novih linija iz Sarajeva prema evropskim destinacijama, potvrdili su predstavnici te aviokompanije.

Wizz Air će od decembra povezivati glavni grad BiH s novim destinacijama u Njemačkoj, Italiji, Švedskoj, Norveškoj i Danskoj, a istovremeno povećati broj letova na šest drugih linija koje su već uspostavljene.

Iz Sarajeva, s Wizz Airom, od kraja ove godine može se letjeti do 18 destinacija u 10 evropskih zemalja.

Na aerodromu Sarajevo, prevoznik će uspostaviti stalnu bazu sa dva aviona, a takođe će obavljati letove iz Tuzle i Banjaluke.

Visoke cijene aerodromskih usluga

Glavni grad BiH ranije nije bio privlačan jeftinim prevoznicima zbog visokih cijena aerodromskih usluga opterećenih posebnim taksama za podršku domaćim avioprevoznicima.

Međutim, dva pokušaja uspostavljanja i održavanja takvog prevoznika nisu uspjela jer su i Air Bosnia i BH aviokompanije bankrotirale, pa je BiH uglavnom zavisila od usluga stranih aviokompanija koje su skupo naplaćivale njihove karte.

Suočeni s krizom putovanja zbog pandemije koronavirusa, pribjegli su snižavanju cijena svojih usluga na sarajevskom aerodromu, čime su privukli pažnju jeftinih prevoznika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.