Vesna Bratić

Čestitka Vlade Crne Gore i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta

"Mladi pokretačka snaga našeg društva, Vlada radi na poboljšanju položaja mladih"

Vlada Crne Gore i Ministartsvo prosvjete, nauke, kulture i mladih upućuju najiskrenije čestitke povodom obilježavanja 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih, svim mladim ljudima širom Crne Gore, Evrope i svijeta.

"Mladi predstavljaju najsnažniju pokretačku snagu našeg društva i danas, u eri punoj različitih izazova, više nego ikada je potrebno da zajedničkim snagama stvaramo što sigurnije okruženje za našu omladinu. Vlada Crne Gore će, zajedno sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture  sporta i Upravom za sport i mlade, nastaviti da osnažuje koordinacione mehanizme sa cljem obezbjeđivanja snažne sinergije između svih relevantnih aktera omladinske politke, uz nezaobilaznu podršku međunarodnih organizacija i institucija kojima su mladi u fokusu“, kazala je danas ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore Vesna Bratić.

Pored kako navodi programa razvoja Evropske omladinske kartice koji se realizuje uz podršku Evropske asocijacije omladinskih kartica,  Ministarstvo i Uprava su ostvarili intezivnu saradnju sa Regionalnim savjetom za saradnju (RCC), UN sistemom i Misijom OSCE-a u Crnoj Gori kroz niz zajedničkih programa i projekata.

Takođe, Bratić je najavila da će u narednom periodu raditi u partnerstvu i sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori na projektu koji ima za clj kreiranje Dijaloga između mladih i institucija.

"Strateško i programsko razvijanje  društveno odgovornih programa za mlade, poput programa Evropske omladinske kartice u Crnoj Gori, biće u fokusu zajedničkog djelovanja Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Uprave za sport i mlade koji će u narednom periodu intenzivno raditi na kreiranju održivih rješenja za poboljšanje položaja mladih kao i njihovog ličnog i društvenog razvoja u svim oblastima od javnog interesa", dodala je Bratić.

Zaključuje da je partnerski odnos državnih institucija prema mladima, uz puno uvažavanje njihovih ideja i kreativnosti, jedan od najboljih pokazatelja spremnosti Vlade Crne Gore da radi na osnaživanju mladih kao aktivnih građana i pokretača pozitivnih društvenih promjena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.