Perović: Danas bi pobijedili Mađare
"Danas bi pobijedili Mađare "

Žal za zlatom ostaje...

Perović: Danas bi pobijedili Mađare

Selektor vaterpo repreyentacije Crne Gore Ranko Perović kazao je u emisiji Živa Istina Atlas Televizije autora Darka Šukovića da su naši vaterpolisti osvajanjem srebrene medalje na Evropskom prvenstvu u Barseloni napravili veliki rezultat. On je dodao da smatra da se utakmica igra danas da bi vjerovatno pobijedili Mađare. Perović je kazao da ga trener Mađarske Tibor Benedek nije ničim iznenadio, ali da je presudilo loše otvaranje utakmice naše reprezentacije.

- Stvarno smo napravili veliki rezulat, međutim odmah nakon utakmice sa Mađarskom nije nam bilo ni do čega jer smo stvarno željeli to zlato. Pokušali smo sve da uradimo u tom momentu što smo mogli ali jednostavno nam se nije dalo. Možda smo bili i previše umorni, previše potrošeni i taj jedan gol kojim smo trebali da prelomimo utakmicu nijesmo dali. Srebro uvijek dođe poslije izgubljene utakmice i treba malo vremena da se to prihvati. Zadovoljni smo sa svim što smo napravili i sada je vrijeme za slavlje, rekao je Perović.

Perović je ocjenjujući mađarsku selekciju kazao da je riječ o fantastičnoj reprezentaciji.

- Mi smo željeli to zlato i da danas igramo sa njima smatram da bi smo ih pobijedili. Ipak svaka čast Mađarima oni su zaslužili takav uspjeh, rekao jePerović.

Predsjednik Stručnog savjeta za vaterpolo Petar Porobić je kazao da smatra da je Crna Gora bolja ekipa od Mađarske.

- Oni su odigrali najbolju utakmicu na turniru a do tada oni ni u jednom elementu nijesu pokazali da su ekipa koja nam može parirarati. Porobić je dodao da se više očekivalo od nekih drugih ekipa.

- Složićemo se da je velika energija potrošena tokom prošlih utakmica i da se nije bilo lako vratiti i Mađari su neočekivano dobili šansu da se vrate sa zlatom što nije niko očekivao, rekao je Porobić.