Budvanski vatrogasci ostali bez milion eura
Foto: Ilustracija

Budvanski vatrogasci ostali bez milion eura

Podgorički Viši sud ukinuo je presudu Osnovnog suda u Herceg Novom, po kojoj je opština Budva trebalo da isplati milion eura odštete za 50 budvanskih vatrogasaca zbog neusaglašenosti koeficijenata na zarade od prije deset godina, kao i po osnovu manje obračunate plate za period od 2013. do 2016. godine.

Hercegnovski sud je u dva navrata donosio presudu kojom je prihvatio zahtjeve budvanskih vatrogasaca, da bi takve presude ukidao Viši sud nakon što se opština žalila.

To je Viši sud i sada učinio, pa je prihvatio žalbu opštine Budva koja je tražila da se tužbeni zahtjev vatrogasaca odbije kao neosnovan.

Ispitujući presudu osnovnog suda u Herceg Novom Viši sud je našao da je žalba opštine Budva osnovana „s obzirom na to da je prvostepena presuda zasnovana na bitnim povredama odredaba parničnog postupka, Zakona o parničnom postupku i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja“.

Budvanski vatrogasci, odnosno zaposleni u opštinskoj Službi za zaštitu i spašavanje, presavili su tabak kako bi dokazali da ih je opština iz čijeg budžeta primaju zarade oštetila, kršeći važeće zakone, prenose Vijesti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.