Žrijebom utvrđeno trajanje mandata članovima Savjeta RTCG
Foto: Rtcg

Žrijebom utvrđeno trajanje mandata članovima Savjeta RTCG

Žrijebom, kako i predviđa zakon, utvrđeno je trajanje mandata novim članovima Savjeta RTCG-a.

Žrijebom je utvrđeno da će mandate od pet godina imati Filip Lazović, Veselin Drljević, Milica Špajak i Predrag Marsenić,prenosi portal RTCG.

Mandate od četiri godine imaće Amina Murić, Marijana Camović Veličković i Žarko Mirković.

U Savjetu će tri godine provesti Bojan Baća i Naod Zorić. 

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić u skladu sa Zakonom o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore žrijebanje je organizovao danas u Vili „Gorica“.

Bačić je poručio da je na novom Savjetu velika odgovornost i obaveza i podsjetio da je rad RTCG kritikovan ranije i u izvještajima EK. 

On je poručio da je proces izbora novih članova Savjeta bio jedan od najtransparentnijih posljednjih godina.

Bečić, kako je poručio, očekuje da RTCG bude lider na medijskom nebu Crne Gore. Mandat novim članovima Savjeta počinje od momenta kada su imenovani za tu funkciju.

Iza zatvorenih vrata u Vili Gorica Savjet je počeo prvu konstitutivnu sjednicu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.