Nadal preko Švarcmana do polufinala Rolan Garosa
Rafael Nadal, Foto: Getty images

Nadal preko Švarcmana do polufinala Rolan Garosa

Aktuelni šampion Rolan Garosa Rafael Nadal obezbijedio je plasman u novo polufinale, pošto je savladao Dijega Švarcmana 3:1 (6:3, 4:6, 6:4, 6:0).

Ako je Nadal mogao da poželi idealnog protivnika kao generalnu probu za potencijalni mega duel sa Novakom Đokovićem u polufinalu Rolan Garosa, teško bi našao bolji izbor od Dijega Švarcmana. Posle pobjede prošle godine u Rimu Argentinac ima dovoljno samopouzdanja da napadne Nadala, što je Špancu potrebno za ovu fazu turnira, a opet skor od 10-1 pokazuje da ipak uvek nađe način da izađe sa njim na kraj.

Tako je bilo i sada na pariskoj šljaci. Dva i po seta dobre borbe i onda čišćenje, tako bi u najkraćem moglo da se opiše skoro tri sata duela dvojice starih znanaca.

Prvi set Nadal je dobio 6:3, ali su mu bila potrebna dva brejka, pošto je prvi za 4:2 Argentinac momentalno uzvratio. Ipak, kada je trebalo da potvrdi brejk i izjednači na 4:4 Švarcman je poklekao i Nadal je ipak rutinski došao do prvog seta. Švarcman u drugom nije dozvolio da dobra igra bude uzaludna. Napravio je brejk, poveo 3:0, ali se Nadal vratio i izjednačio na 3:3. Švarcman je ipak uspio da napravi još jedan brejk i dođe do izjednačenja u setovima – 6:4.

U trećem se vodila najžešća borba. Brejka nije bilo sve do devetog gema, kada je Nadal oduzeo servis, a potom u narednom gemu uspješno servirao za set i vođstvo 2:1. Na ta tri vezana gema nabacio je i šest u narednom četvrtom setu, u kojem Švarcman više nije ni postojao i sa 6:0 uspješno završio ovaj, nešto jači izazov.

Nadal u polufinalu čeka pobednika duela Đoković – Beretini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.