Izbori za predsjednika Ljekarske komore 26. aprila
Milena Popović Samardžić

Izbori za predsjednika Ljekarske komore 26. aprila

V.d. predsjednika Ljekarske komore Milena Popović Samardžić kazala je juče za Dan da je podnijela zahtjev da se izborna skupština održi 26. aprila. Ona ističe da delegati traže da se izabere novo rukovodstvo koje će zastupati sve doktore.

Delegati Skupštine Ljekarske komore juče su saopštili da je neistina da je vršen bilo kakav pritisak ili politički uticaj prilikom donošenja odluke o smjeni Aleksandra Mugošević i da su odluke i zaključke donosili informisano, na bazi slobodne volje i slobodnog izbora.

U tom etičkom tijelu počeo je sukob kada je početkom februara smijenjen predsjednik Mugoša, koji je smatrao da mu je ostalo još godinu dana mandata.

Nakon toga je 11. februara došlo do inicidenta i obostranih prijava u prostorijama Komore nakon što su Mugoša i njegovi saradnici odbili da daju službene pečate kako bi se ovjerile odluke Skupštine.

Delegati su se osvrnuli i na navode poslanice Draginje Vuksanović Stanković i pozvali je da prestane da uznemirava javnost jer je prošle sedmice saopštila da Popović Samardžić pokušava da privatizuje Komoru.

“Jedini pritisak na Skupštinu je vršio Aleksandar Mugoša koji nas je pozivao, slao nam prijeteće mejlove, prijetio nam krivičnim prijavama, i koji je bez naše saglasnosti pokušao da u unutrašnja pitanja našeg esnafskog udruženja umiješa Vladu Crne Gore, predsjednika i potpredsjednicu Skupštine Crne Gore i poslaničke klubove u Skupštini Crne Gore, a uspješno je umiješao državno tužilaštvo, svog brata poslanika Borisa Mugošu i poslanicu Draginju Vuksanović Stanković. U javnosti se manipuliše da su presudom Upravnog suda ukinute odluke i zaključci Skupštine Ljekarske komore što nije istina”, navode u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.