Ilustracija

"Crna Gora nije spremna da primi ruske turiste, prvo vakcinišite građane"

Epidemiološki sistem bezbjednosti i zdravstvene zaštite u zemljama koje se otvaraju za turiste iz Ruske Federacije trebalo bi da procijene ruski specijalisti, kazao je predsjedavajući ruske Dume Vjačeslav Volodin.

Kako prenosi agencija Tas, kao primjer, Volodin je naveo Crnu Goru koja poziva turiste.

"Crna Gora nije spremna da primi turiste. Ni vakcinacija, ni ljekovi nijesu uključeni. Crna Gora mora mnogo da učini da pozove ruske turiste, oni za to nemaju ništa spremno", rekao je Volodin novinarima.

"Naši stručnjaci prvo moraju da odu u Crnu Goru, kao i u druge zemlje koje su otvorene za ruske turiste. Oni treba da procijene kako je epidemiološka bezbjednost osigurana u tim zemljama, kako je zdravstveni sistem spreman da pruži medicinsku pomoć", kazao je Volodin.

Prema njegovim riječima, zemlje koje pozivaju ruske turiste treba da vode aktivnu kampanju vakcinacije.

"Ako želite da pozovete turiste, vakcinišite svoje građane. Oni žele da dopune svoj budžet, ali to ne čine, izlažući riziku zdravlje naših građana", zaključio je Volodin.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.