Koliko često treba prati farmerke?
Ilustracija

Koliko često treba prati farmerke?

Pravila prema kojima peremo ostatak garderobe ne moramo nužno da prenosimo i na farmerke.

Modni stručnjaci ne mogu da se slože oko optimalnog vremena za pranje farmerki, ali nagalšavaju da ih ne treba prati ni tako često. Preporučuje se pranje farmerki na čak svakih 10 do 12 nošenja. Zvuči predugo?

Vaša učestalost pranja treba da zavisi od nivoa aktivnosti. Ako oblačite farmerke kada idete do prodavnice ili dok lagano šetate možete da produžite vrijeme za pranje, pa da to bude i nakon 10 nošenja, piše Magazin.novosti.

Farmerke pomiješane sa likrom treba prati čim se prošire ili izgube oblik.

Prije pranja farmerki u veš mašini obavezno ih prevrnite naopako. Odaberite program za osjetljive stvari i nižu temperaturu.

Naučnici su istražujući to koliko su farmerke prljave došli do saznanja da je na farmerkama koje su nošene 15 mjeseci svakog dana bilo isto bakterija kao i na farmerkama koje su redovno prane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.