Stijović i Mišnić posjetili proizvodne pogone fabrike “Crnagoracoop NB” D.O.O. Danilovgrad

"Bebi keks" iz naše fabrike mnogo traženiji u Švajcarskoj nego u Crnoj Gori

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksadar Stijović i državna sekretarka Nikolina Mišnić posjetili su proizvodne pogone fabrike “Crnagoracoop NB” DOO Danilovgrad. Tom prilikom razgovarali su sa Babić Nedeljkom, Izvršnim direktorom i Albijanić Marinom, pomoćnicom Izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove.

Prilikom obilaska ministar je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da u Crnoj Gori postoji fabrika konditorskih proizvoda sa tako visokim nivoom tehničke opremljenosti i kapacita, kao i prezentovanim mogućnostima opreme za pakovanje najrazličitijih zrnastih i praškastih proizvoda, čajeva, začina, kafe itd. Posebno su značajni kapaciteti za proizvodnju keksa, krem bloka i eurokrema.

Babić je rekao da fabrika zapošljava oko 50 zaposlenih, a taj broj namjeravaju da povećaju zajedno sa povećanjem proizvodnje i plasmana proizvoda kod trgovačkih lanaca Crne Gore

Takođe je naglasio da je zbog velikih kapaciteta koje posjeduje fabrika “Crnagoracoop NB” D.O.O. Danilovgrad potrebna podrška u cilju proširenja tržišta u državama regiona.

Napomenuo je da su već ostvarili promet roba u Njemačkoj, kao i da su ostvarili saradnju sa kompanijom “Victus” iz Luksemburga za koju proizvode pod njihovim brendom kafu “Victus” i za njih takođe distribuiraju proizvode. Osim podrške za unapređenje proizvodnje i bolje pozicioniranje domaćih proizvoda iz ove fabrike, bilo je riječi i o podršci za obezbeđenje sredstava za renoviranje objekata i obrtnih sredstava.

"Dječiji keks pod nazivom "Bebi keks" proizvode i distribuiraju za kompaniju “Maestral” iz Ciriha – Švajcarska, a takođe imaju saradnju i sa Republikom Sjevernom Makedonijom gdje plasiraju konditorske proizvode. Interesantna je bila konstatacija direktora da se njihovi proizvodi mnogo bolje plasiraju u inostranstvu nego kod nas i da je npr."Bebi keks" mnogo traženiji u Švajcarskoj nego u Crnoj Gori",, navodi se u saopštenju ministarstva.

Stijović je iznio nekoliko prijedloga u skladu sa mogućnostima Ministarstva za jačanje proizvodnje, prerade i plasiranja proizvoda na domaćem tržištu i sa proizvođačem dogovorio naredne korake kako bi se kapaciteti ove fabrike iskoristili u što boljoj mjeri.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.