Đorđe Balašević preminuo od upale pluća izazvane koronavirusom

Plakatom kod kružnog toka

"Najljepše pjesme pjevao si u našem gradu, poslednji pozdrav panonskom mornaru": Cetinjani se oprostili od Balaševića

Građani crnogorske prijestonice Cetinja oprostili su se danas od kantautora Đorđa Balaševića koji je preminuo od upale pluća izazvane koronavirusom.

Plakat sa natpisom "najljepše pjesme pjevao si u našem gradu, poslednji pozdrav panonskom mornaru", postavljen je na ulazu u grad.

Balašević je održao koncert na Cetinju 31. avgusta 1999. godine a crnogorsku prijestonicu posjetio je i 2012. godine kada je simbolično zasadio stablo bagrema ispred zgrade bivšeg britanskog poslanstva.

Balašević je tada rekao da ima razlog više da se vraća Cetinju, jer ga uz brojne prijatelje koje ima u crnogorskom gradu, na to obavezuje i zasađeno stablo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.