SNP: Odnos DPS-a prema Dvorcu kralja u Nikšiću primjer kako se bivši režim ophodi prema spomenicima kulture
Dvorac kralja Nikole u Nikšiću

"Nije bitna struka nego profit od radova"

SNP: Odnos DPS-a prema Dvorcu kralja u Nikšiću primjer kako se bivši režim ophodi prema spomenicima kulture

Socijalistička narodna partija kazala je odnos DPS prema Dvorcu kralja Nikole u Nikšiću "eklatantan primjer kako se bivši režim odnosi prema kulturi i istorijskom nasljeđu".

Pojašnjavaju da je dvorac podignut 1900. godine kao ljetnja rezidencija crnogorskog vladara, a po planu čuvenog arhitekte tih vremena Josipa Sladea.

Objekat je zidan od poluobličastog kamena s tim što su fasade oživljene bogato naglašenim lučnim prozorima. 

"Čelnici iz opštine Nikšić su prethodnu adaptaciju završili tako što su na objekat iz 1900. godine promijenili prozore i škure ugradnjom plastificirane bravarije. Ne može nam biti jasno ko je iz institucija kulture mogao dati saglasnost na takvo nešto ili pak, struka nije bitna, nego provizija od poslova što je moto ove stranke"; poručili su iz SNP-a i dodali da je ponovo započeta rekonstukcija dvorca s pažnjem treba ispratiti kako se radovi odvojaju.

"Odnos prema prošlosti i kulturnom nasleđu je i pokazatelj privrženosti DPS-a vrijednostima društva", zaključili su iz DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.