DEMOS: Provjeriti postupanje državnih organa prema Kurgašu
DEMOS

DEMOS: Provjeriti postupanje državnih organa prema Kurgašu

DEMOS poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova i sve nadležne državne institucije da sprovedu reviziju dosadašnjeg postupanja prema građanskom aktivisti Mirsadu Kurgašu, koji je prinuđen da plaća nerazumno brojne kazne zbog svog angažmana tokom borbe za demokratske promjene.

"Kurgaš, koji je bio aktivan u pokretu Odupri se i samostalno djelovao radi podizanja svijesti o štetnim odlukama vlasti na opštinskom i državnom nivou, suočen je sa desetinama procesa. Prije toga je hapšen nekoliko puta i privođen više desetina puta", naveli su iz DEMOS-a.

Poručuju da mu je račun blokiran i on sada ne zna zbog čega.

"Kada je pokušao da dobije podatke o blokadi iz banke, morao je da za to plati taksu, ali je informacija koju je dobio nejasna. Kurgaš ne zna ni ko mu je blokirao račun, niti na koji iznos. Stoji samo: kazna - Uprava policije. Njemu nikada nije uručena nikakva kazna, pa nije ni mogao da je plati! Povrh svega, ne zna zbog čega je kažnjen", kazali su iz DEMOS-a.

Navode da je svaki građanin dužan da poštuje zakone svoje zemlje, "kao što je svaki državni organ dužan da zakon sprovodi neselektivno i, što je jednako važno, bez skrivene namjere da teroriše pojedince koji su prepoznati kao građanski aktivisti i protivnici vlasti".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.