Imenovana tri nova prorektora UCG
Foto: UCG

Imenovana tri nova prorektora UCG

Profesori Irena Orović, Sanja Peković i Veselin Mićanović, imenovani su danas za prorektore Univerziteta Crne Gore (UCG).

Kako je saopšteno iz PR službe Univerziteta, Upravni odbor UCG je imenovao Orović za prorektora za nauku i istraživanje, Pekovića za prorektora za internacionalizaciju, a Mićanovića za nastavu.

Predsjednik Upravnog odbora Duško Bjelica kazao je da je od kadrovskih pitanja na dnevnom redu bio i izbor potpredsjednika Upravnog odbora, za kojeg je imenovan Miran Begić, kao i izbor profesorice Đurđice Perović za vršioca funkcije dekana Fakulteta za turizam i hotelijerstvo.

Iz UCG su naveli da je Orović redovni profesor Elektrotehničkog fakulteta, a pored funkcije prorektora, u prethodnom mandatu, bila je predsjednik Naučnog odbora Senata Univerziteta.

Peković je vanredna profesorica na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, direktor je Centra za unapređenje kvaliteta na UCG, član Senata UCG i potpredsjednik Upravnog odbora Naučno-tehnološkog parka Crne Gore.

Mićanović je vanredni profesor na Filozofskom fakultetu, a bio je na poziciji rukovodioca Studijskog programa za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, a od septembra ove godine angažovan je kao prodekan za razvoj i finansije na tom fakultetu.

Begić je redovni profesor i nekadašnji dekan Muzičke akademije, dok je Perović, kao doktor nauka i ekspert u oblasti turizma, bila koordinator i član brojnih međunarodnih, nacionalnih, kao i bilateralnih projekata.
(kraj) sni/gop.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.