Novak Đoković i Diego Armando Maradona, Foto: Twitter

"Počivaj u raju legendo": I Đoković se oprostio od legendarnog El Pibe-a

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković oprostio se od legendarnog Dijega Armanda Maradone.

"Počivaj u raju, legendo", napisao je Đoković na tviteru.

Maradona je preminuo u srijedu u 60. godini, a na hiljade navijača u Buenos Ajresu odaje mu poštu.

U Argentini je proglašena trodnevna žalost zbog smrti legendarnog fudbalera.

Maradona je u svom domu doživio srčani udar i primljen je u bolnicu, ali je tu njegova smrt proglašena posle svega nekoliko minuta.

Smatra se jednim od najvećih sportista 20. vijeka, a u bogatoj karijeri nastupao je za Argentinos Juniors, Boku Juniors, Barselonu, Napoli, Sevilju i Njuels Old Bojs. Za reprezentaciju Argentine, sa kojom je bio svjetski prvak, odigrao je 91 meč i postigao 34 gola.

Argenitnac se oporavljao od operacije na mozgu koju je nedavno imao, ali su ljekari po okončanju zahvata govorili da je on prošao dobro i da se očekuje pun oporavak fudbalske legende. Spominjao se i Maradonin odlazak u neku od klinika za liječenje bolesti zavisnosti.

Maradona je 2000. godine umalo izgubio život posle srčanog udara izazvanog kokainom, a potom je proveo godine rehabilitacije tokom kojih je često boravio na Kubi. Pet godina posle toga ugrađen mu je bajpas želuca kako bi izgubio na težini, a 2007. godine bio je u bolnici zbog hepatitisa povezanog sa alkoholizmom.

Tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine kamere su zabilježile kako je izgubio svijest u svečanoj loži tokom meča Argentine i Nigerije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.