Potvrđeno: Teksas prva država u SAD sa više od milion zaraženih
Ilustracija

Potvrđeno: Teksas prva država u SAD sa više od milion zaraženih

Teksas je prva američka država u kojoj je broj zaraženih koronavirusom premašio milion.

U cijeloj zemlji je već tri puta u manje od nedjelju dana potvrđeno više od 100.000 novooboljelih dnevno, javlja Rojters.

Ako bi bio zasebna država, Teksas bi se našao na desetom mjestu u svijetu po ukupnom broju oboljelih od kovid-19. Ova savezna američka država broji preko deset odsto ukupnog broja slučajeva korona virusa u SAD.

Prema Rojtersovoj statistici, prosječan broj novozaraženih po danu je u Teksasu prošle nedjelje iznosio oko 8.000, najviše u SAD u pomenutom periodu, a iza dolazi Ilinois sa dvostruko manje prijavljenih novih slučajeva bolesti dnevno.

Kalifornija, koja je u avgustu potvrdila više od 600.000 novih slučajeva bolesti, trenutno nije daleko od Teksasa po broju zaraženih i preminulih. U ovoj državi je u proteklih nedjelju dana potvrđeno preko 950.000 novooboljelih, kao i oko 30.000 smrtnih slučajeva od posljedica bolesti.

SAD su zemlja najteže pogođena pandemijom na svijetu, sa preko 9,8 miliona potvrđenih slučajeva i više od 230.000 umrlih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.