Federer i Nadal se protive Novaku zbog napuštanja Savjeta igrača: To nije rješenje

Federer i Nadal se protive Novaku zbog napuštanja Savjeta igrača: To nije rješenje

Ideja Novaka Đokovića da napusti Savjet igrača i napravi svoju Asocijaciju naišla je na mnogobrojne komentare.

Veoma brzo po toj odluci najboljeg tenisera svijeta oglasili su se i njegovi najveći rivali – Rodžer Federer i Rafael Nadal,prenosi B92.

"Bik sa Maljorke" smatra da osnivanje nove Unije nije rješenje.

"Svijet je trenutno u teškoj i komplikovanoj situaciji. Lično vjerujem da su ovo vremena kada bi trebalo da ostanemo mirni i radimo zajedno na istom cilju. Vrijeme je za jedinstvo, ne za razdvajanje", napisao je Nadal na Tviteru i dodao:

"Ovo su trenuci u kojim se mogu postići velike stvari samo ako je tenis ujedinjen. Svi mi, igrači, turniri, tijela koja odlučuju moramo da radimo zajedno. Imamo većih problema, a razdvajanje i razjedinjenost definitivno nije rješenje."

Na Nadalov tvit nadovezao se i Švajcarac.

"Saglasan sam sa Rafaelom Nadalom. Ovo su nesigurna i izazovna vremena, a za nas je ključno da budemo ujedinjeni kao igrači i kao sport, da napravimo pravi korak napred."

Prethodno je  Novak Đoković poslao opširno pismo teniskoj javnosti u kojem govori o svojim namerama da osnuje novu Asocijaciju igrača.

Kao što je poznato, najbolji teniser svijeta je trenutno predsjednik Savjeta igrača, za koji tvrdi da se ne poštuje uopšte od strane ATP-a i Grend slemova.

Stoga, on je kako kaže, spreman da krene na istorijsko putovanje sa novom Unijom igrača.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.