Premijer svečano pustio u saobraćaj put od Bistrice do manastira Podvrh(VIDEO)
Foto: Vlada Crne Gore

Pogledajte kako izgleda

Premijer svečano pustio u saobraćaj put od Bistrice do manastira Podvrh(VIDEO)

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković jutros je svečano pustio u saobraćaj trasu puta od Bistrice do manastira Podvrh u Bijelom Polju.

On je zajedno za predsjednikom Opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem i direktorom Uprave javnih radova Rešadom Nuhodžićem presjekao crvenu vrpcu, a svečanosti su prisustvovali i lokalni funcioneri.

Na snimku koji je objavila Vlada Crne Gore može se vidjeti kako izgleda novi put, koji predstavlja baznu stanicu žičare za Đalovića pećinu.

Ova trasa duga je 5,7 kilometara, a bilo je potrebno 4,2 miliona eura da se izgradi.

U toku je i izgradnja žičare do Đalovića pećine.Žičara će imati kapacitet 75 putnika, odnosno posjetilaca po satu. Imaće dvije kabine, odnosno gondole, koje će biti kapaciteta po osam mjesta.

Za potrebe kompleksa izgrađena je nova trafostanica u vrijednosti od 1,2 miliona eura, sa kompletnom pratećom elektroinfrastrukturom.

Započeta je i izgradnja novog mosta na Bistrici, kao dio rekonstrukcije dionice od Gubavča do Bistrice, a ugovorena je i izrada tehničke dokumentacije i izgradnja centra za posjetioce na obali Bistrice.

Osim toga Vlada je opredijelila 2,6 miliona eura za realizaciju druge faze uređenja unutrašnjosti Đalovića pećine sa pratećim objektima na ulazu.

Turistička valorizacija Đalovića pećine predstavlja jedan od najvrednijih projekata Vlade Crne Gore, koji će u potpunosti izmijeniti ovaj dio bjelopoljske opštine i učiniti ga prepoznatljivim u regionu i Evropi. Ugovorena vrijednost svih radova iznosi oko 23 miliona eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.