Od sjutra pa do kraja godine besplatan ulaz u nacionalne parkove
Nacionalni park Durmitor

Od sjutra pa do kraja godine besplatan ulaz u nacionalne parkove

Ulaz u nacionalne parkove Crne Gore biće besplatan od sjutra do kraja godine, dok će godišnje ulaznice kupljene u 2020. godine važiti i u 2021.

Građani će do kraja godine biti u prilici da bez plaćanja naknade za ulazak u nacionalne parkove, posjećuju Durmitor, Biogradsku goru, Lovćen, Skadarsko jezero i Prokletije, prenosi Mina.

Godišnje ulaznice kupljene u toku ove godine, kojima se omogućava neograničen broj posjeta svim nacionalnim parkovima, važiće i u narednoj.

Odlukom koju je usvojila Vlada, osim oslobađanja plaćanja naknade za ulazak u nacionalne parkove, za 50 odsto umanjuju se naknade za upotrebu plovila na jezerima, kao i splavarenje rijekom Tarom.

Nacionalni parkovi Crne Gore su predjeli izuzetnih prirodnih vrijednosti koji predstavljaju staništa za brojne rijetke i zaštićene biljne i životinjske vrste.

Turistička ponuda nacionalnih parkova zasniva se na aktivnom boravku posjetilaca u prirodi.

U sklopu ponude svakog parka nalaze se centri za posjetioce, u kojima se mogu dobiti informacije o prirodnim i kulturnim vrijednostima parka i njegovoj turističkoj ponudi.

Osim raftinga rijekom Tarom, tu su i pješačke, edukativne, tematske i biciklističke staze, zatim krstarenje Skadarskim jezerom, kajakarenje i vožnja drvenim čamcima na Crnom, Biogradskom i Skadarskom jezeru, posmatranje ptica, dječija igrališta, sportsko-rekreativni ribolov, posjeta Hridskom jezeru u NP Prokletije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.