Pandemija koronavirusa odložila koncert Cukera za 28. maj 2021. godine
Cukero

Legendarni italijanski kantautor

Pandemija koronavirusa odložila koncert Cukera za 28. maj 2021. godine

Zbog pandemije novog korona virusa, italijanski velikan Cukero je u dogovoru sa organizatorima "City Groove" festivala, svoj prvi susret sa publikom u Crnoj Gori zakazao za 28. maj sljedeće godine.

Jedan od najvećih muzičara Italije je karijeru počeo još davne 1970.godine. Iza sebe ima 28 albuma. Veoma poznat i priznat u svim djelovima svijeta. U svojoj bogatoj karijeri je sarađivao sa najvećim imenima muzičke scene Džo Krokerom, Majlijem Dejvisom,Stingom, Pavarottijem,Elton Džonom, Bočelijem.

"Ovaj italijanski muzičar prodao je više od 60 miliona nosača zvuka u karijeri, bio je prvi umjetnik sa Zapada koji je nastupio u Kremlju nakon pada berlinskoga zida, a njegov nastup u Havani 2012. godine ispred 80.000 posjetilaca smatra se najposjećenijim koncertom stranog umjetnika na Kubi za vrijeme embarga", dodali su u saopštenju.

Cukero je dobitnik brojnih priznanja - četiri puta pobjednik manifestacije Festivalbar, osvajač 17 domaćih i svjetskih priznanja na osnovu broja prodatih albuma - devet puta "Wind Music Awards", dva puta "World Music Awards" i šest "IFPI Platinum Awards".

"Jednom se našao u nominacijama za najveću svjetsku Gremi nagradu… Nakon 16 albuma i četiri studijske kompilacije, kako ga neki nazivaju - osnivač rock’n’soula, ove godine bio je jedna od zvijezda jubilarnog 70. festival u San Remu", zaključuje se u saopštenju.

Ulaznice za koncert će se ubrzo naći u prodaji preko zvaničnog sajta Zucchero.it i Citygroove.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.