Zaposleni u Službi predsjednika Opštine Bijelo Polje dobrovoljno dali krv
Foto: Opština Bijelo Polje

Povodom 14.juna Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi

Zaposleni u Službi predsjednika Opštine Bijelo Polje dobrovoljno dali krv

Zaposleni u Službi predsjednika Opštine Bijelo Polje, Petra Smolovića danas su dobrovoljno dali krv.

Oni su se na taj način pridružili akciji povodom Svjetskog Dana dobrovoljnih davalaca krvi koji se obilježava 14.juna.

10340544011193825284161844352837459854209226o

Foto: Opština Bijelo Polje

Akcija davanja dragocjene tečnosti, organizovana je u prostorijama Kabineta za transfuziju krvi u Opštoj bolnici Bijelo Polje. 

Svi zainteresovani građani Bijelog Polja od 18 do 65 godina, mogu da podrže ovu akciju koja traje do 12 časova danas.

"Važno je učešće svih, kako bismo zajedničkim snagama, ali i kroz lične primjere, skrenuli pažnju na problematiku dobrovoljnog davalaštva krvi, ali i pokušali da obezbijedimo sigurne količine krvi u ljetnjim mjesecima, kada je potreba za ovom dragocjenom tečnošću povećana. Krv nema alternativu, to je lijek koji nema zamjenu, krv se ne može proizvesti, podići u apoteci ili kupiti već je to dar od čovjeka – čovjeku, što cini davaoce najhumanijim ljudima. Neprocjenjive je vrijednosti, a tako malo dobre volje svih nas je potrebno da naši sugrađani, pacijenti nikada ne čekaju krv, već krv pacijenta", poručili su iz Crvenog krsta Bijelo Polje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.