Na današnji dan zastava Crne Gore podignuta u NATO sjedištu
Foto: Skupština CG

U Briselu

Na današnji dan zastava Crne Gore podignuta u NATO sjedištu

Na današnji dan, 7. juna 2017, zastava Crne Gore podignuta je u NATO sjedištu u Briselu, podsjetili su iz Skupštine Crne Gore.

"Crna Gora se vratila onamo gdje je oduvijek pripadala: porodici progresivnih i demokratskih naroda. U najmoćniji savez ulazimo podignute glave i ispružene ruke, a ne nikako puške i sablje. Ulazimo prijateljski i pozivamo na mir, a ne na sukobe. Ulazimo svjesni da nemamo vojne potencijale velikih sila, ali imamo tradiciju, mudrost i odlučnost da svoju slobodu čuvamo duže od milenijuma. Imamo prvu štampariju kod Južnih Slovena čija smo slova pretvorili u zrna, da bi danas i dobronamjernima i onima koji to nijesu rekli da mir, tolerancija i progres nemaju alternativu", kazao je predsjednik crnogorskog Parlamenta Ivan Brajović 7. juna 2017. godine, na svečanosti u Podgorici, povodom podizanja zastave Crne Gore u Briselu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.