U Sjevernoj Makedoniji 22 novozaraženih, u Sloveniji troje
Ilustracija

U Sjevernoj Makedoniji 22 novozaraženih, u Sloveniji troje

U Sjevernoj Makedoniji u posljednja 24 sata registrovana su 22 nova slučaja korona virusa, a 64 pacijenata su ozdravila. Dok su u Sloveniji potvrđene tri osobe oboljele od Kovida-19.

''U Sjevernoj Makedoniji dijagnistikovana ukupno 1.664 zaražena građana, da je ozdravilo 1.200, a preminuo 91 pacijent'', ministar zdravlja Venko Filipče.

"Trenutno broj aktivnih slučajeva u zemlji iznosi 373", napisao je Filipče.
U posljednja 24 sata napravljeno je 145 testiranja na korona virus, a od početka epidemije ukupno 19.241.

U Sloveniji su u posljednja 24 časa potvrđena tri nova slučaja zaraze korona virusom, dok se popuštanje epidemioloških mjera nastavlja otvaranjem javnog saobraćaja i pripremama za ponovni rad škola i vrtića, saopštila je danas slovenačka vlada.

Kako javlja agencija Hina, broj testiranja bio je nešto manji, kako je uobičajeno u dane vikenda, pa su sa 537 testova otkrivena tri nova slučaja korona virusa u posljednja 24 časa.

Ukupan broj zaraženih od početka epidemije popeo se na 1.460, nakon sprovedenih 63.365 testiranja.

U posljednja 24 časa u Sloveniji nije zabilježen nijedan novi smrtni slučaj pa ukupan broj umrlih među zaraženima korona virusom ostaje na 102.

Trenutno je hospitalizovano 42 bolesnika, jedan više nego prethodnog dana. Na intenzivnoj njezi je 10 teže oboljelih, isti broj kao prethodnog dana, a nijedan među njima u posljednja 24 časa nije otpušten iz bolnice. Iz bolnica je od početka epidemije nakon oporavka otpušteno ukupno 256 pacijenata.

Slovenija, zbog znatnog smanjivanja broja novooboljelih i pada onih koji se liječe u bolnicama, kao i niskog reprodukcionog broja širenja virusa, nastavlja sa relaksacijom ranije određenih restriktivnih mjera.

Tako je od danas, nakon skoro dva mjeseca, počelo otvaranje javnog putničkog saobraćaja, autobuskog i željezničkog, ali uz obavezu socijalnog distanciranja i korišćenja zaštitnih sredstava, a vlada najavljuje da bi ove nedjelje ponovo mogao da bude otvoren međunarodni aviosaobraćaj.

Za narednu nedjelju je najavljeno otvaranje vrtića i nižih razreda osnovne škole.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.