U srijedu premijerski sat, evo šta će poslanici pitati Markovića
Duško Marković

U srijedu premijerski sat, evo šta će poslanici pitati Markovića

Koliko je građana, a koliko privrednih subjekata obuhvaćeno mjerama za dio socioekonomske sanacije posljedica korona virusa u Crnoj Gori pitaće Branimir Gvozdenović (DPS) predsjednika Vlade, Duška Markovića, na premijerskom satu u Skupštini Crne Gore, zakazanom za srijedu, 29. april.

"Od posebne je važnosti da u Skupštini date ocjenu reakcije države, posebno zdravstvenih institucija, na pojavu epidemije korona virusa u Crnoj Gori, kao i da građanima iskažete očekivanje do kada će epidemija da bude prijetnja za svakodnevno funkcionisanje društva", navodi se u pitanju Gvozdenovića.

Andrija Mandić (DF) pitaće koliko je novca planirano za prevazilažanje krize.

"Kojim iznosom raspolažete i koje restriktivne mjere u budućnosti planirate? Zašto nijeste učinili javnim set urgentnih mjera koje je predložio DF, koji su razlozi da ne uradite mnogo više, zašto je iz pomoći isključen veliki broj ugroženih? Ko vam je dao za pravo da borbu protiv korona virusa zloupotrijebite u izbornu kampanju DPS-a" pitaće Mandić.

Raško Konjević (SDP) pitaće kako Vlada planira da pomogne 36 hiljada nezaposlenih i skoro 40 hiljada penzionera sa primanjima ispod 200 eura.

"Mislite li da bi učestali pozivi na solidarnost mogli da dovedu do političke volje da se uvedu posebna poreska opterećenja prema svim građanima koji ne mogu svojim legalnim prihodima da dokažu porijeklo imovine? Da li je vrijeme da tu solidarnost iskažemo snažnom reakcijom države i posebno i pravično oporezujemo sve koji su imovinu stekli bez mogućnosti da njeno porijeklo dokažu legalno prijavljenim prihodima kod nadležnih", pitaće Konjević.

Boris Mugoša će, u ime Kluba SD-LP, pitati premijera kada se očekuje definisanje paketa dugoročnih mjera za podršku privredi.

"Da li je urađena projekcija neophodnih sredstava u ovoj godini za realizaciju svih mjera, uključujući dugoročne, kao i izvora iz kojih će se ta sredstva obezbijediti",  pitaće Mugoša.

Ervin Ibrahimović će, u ime Kluba manjinskih stranaka, pitati Markovića da li Vlada planira da nastavi kapitalne projekte na sjeveru Crne Gore. Aleksandar Damjanović će, u ime Posebnog kluba poslanika, pitati koji su razlozi „ozbiljnog kašnjenja u realizaciji projekta auto-puta i kada će da bude završen, imajući u vidu da je rok za to bio u maju 2019. godine“.

Neđeljko Rudović pitaće, u ime Kluba SNP-Demos, je li Vlada preduzela mjere za poništenje odluka Komisije za stambena pitanja u slučajevima kada nije poštovana Odluka o kriterijumima, koje sankcije će biti za članove Komisije, te zašto se dokumenti o radu Komisije za period 2006-2016. kriju od javnosti.

"Koliko je stanova za službene potrebe u državnoj svojini? Koliko je njihova procijenjena vrijednost i kvadratura? Koliko je stanova koji ne potpadaju pod definiciju stana za službene potrebe, koje kvadrature i vrijednosti, zabilježeno u Upravi za imovinu ", pitaće Rudović.

 

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.