Redovno pratiti i procjenjivati razmjere ekonomske krize radi daljeg unaprjeđenja mjera
Foto: Skupština CG

Redovno pratiti i procjenjivati razmjere ekonomske krize radi daljeg unaprjeđenja mjera

Danas održani Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore kojim je predsjedavao Ivan Brajović, bio je posvećen ekonomskoj i socijalnoj održivosti u trenutnim uslovima epidemije i saniranju posljedica u narednom periodu.

Na proširenoj sjednici Kolegijuma, pored šefova poslaničkih klubova, učestvovali su ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, direktor Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta, kao i generalni sekretari Saveza sindikata Crne Gore Duško Zarubica i Unije slobodnih sinikata Srđa Keković.

"Članovi Kolegijuma konstatovali su važnost aktivnog učešća svih segmenata društva, posebno socijalnih partnera, u donošenju blagovremenih i adekvatnih mjera kojima će biti sanirani očekivani ekonomski problemi i ublažene socijalne posljedice. Posebna pažnja bila je posvećena pitanjima održavanja postojećeg nivoa zaposlenosti, prilagođavanja i obnavljanja privrednih aktivnosti i postepenom jačanju pojedinih segmenata ekonomije", saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Iskazano je očekivanje da će Vladin set ekonomskih i drugih mjera predstavljati odgovarajuću osnovu za podršku najugroženijim sektorima, kompanijama i kategorijama stanovništva. Ukazano je na neophodnost da se prijedlogom mjera mora voditi računa o periodu njihove obuhvatnosti, kategorizaciji ugroženosti i potrebi definisanja različitih nivoa i vidova podrške, na transparentan i sveobuhvatan način. Učesnici Kolegijuma saglasili su se da je neophodno redovno pratiti i procjenjivati razmjere ekonomske krize, kako bi se vršila dalja unaprjeđenja mjera u cilju očuvanja privredne održivosti.

Nova sjednica Kolegijuma predsjednika Skupštine planirana je za srijedu, 15. aprila, kada će poslanici sa predstavnicima Vlade diskutovati o predloženom setu mjera i potrebnim rješenjima za njihovu realizaciju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.