Đukanović čestitao jubilej Mašinskom fakulteta: 50 godina ste vi tehnološki oslonac za razvoj CG
Milo Đukanović

Đukanović čestitao jubilej Mašinskom fakulteta: 50 godina ste vi tehnološki oslonac za razvoj CG

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom velikog jubileja – 50 godina studija mašinstva u Crnoj Gori, dekanu Mašinskog fakulteta prof. dr. Igoru Vušanoviću, studentima, profesorima i svim zaposlenima uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

"Studije mašinstva, osnovane prije pola vijeka, bile su snažan temelj za formiranje Univerziteta Crne Gore, kao vjesnika njenog samostalnijeg puta u to vrijeme, kasnije važnog faktora za snaženje svijesti o nužnoj obnovi državne nezavisnosti 2006, a danas katalizatora modernog razvoja naše države. U svemu tome Mašinski fakultet ima svoje posebno, dostojno mjesto i ulogu", naveo je Đukanović u čestitki.

On je istakao da je fakultet stručnošću profesora školovanjem generacija inženjera i njihovim angažmanom u svim ključnim razvojnim projektima u dobroj mjeri oblikovao lice savremene Crne Gore, koja je danas ekonomija dinamičnog razvoja, država uzorne stabilnosti u regionu, uvažena članica NATO, i lider u pregovorima za članstvo u EU. 

Đukanović je kazao da se od Mašinskog fakulteta kao visokoobrazovnog sistema očekuje da svoje resure unapređuje prema vodećim svjetskim standardima, jer su nova doba uslovila pojavu novih tehnologija i znanja što je jedini siguran put ka razvijenom društvu ujedinjene Evrope.

"Uvjeren sam da ćete nastaviti da idete u korak s vremenom, obrazujući nove generacije stručnjaka, spremnih da preuzimaju odgovornost za dalji dinamičan prosperitet zemlje, suočene sa savremenim izazovima. Jedan od tih je i pandemija korona virusa, koja nije zaobišla ni Crnu Goru, zbog čega neće biti ni uobičajene svečanosti povodom ovako važnog jubileja. Međutim, najvažnije je u ovim danima voditi računa o zdravlju studenata i profesora, i svih zaposlenih na Fakultetu, što je i najbolji doprinos u zajedničkoj akciji očuvanja zdravlja naših građana, čemu smo svi u ovom trenutku posvećeni", poručio je Đukanović.

Na kraju on se zahvalio svim zaposlenima mašinskog fakulteta, čestitao im jubilej i poslao srdačne pozdrave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.