Split: Održana misa s vjernicima, napadnuta novinarka i snimateljka
Foto: Dnevnik.hr

Split: Održana misa s vjernicima, napadnuta novinarka i snimateljka

Većina vjernika u Hrvatskoj nije se okupljala na misama, ali je u župi u Sirobuju, u Splitu, paroh Josip Delaš ipak okupio vjernike na misi i to uprkos upozorenjima iz Splitsko-makarske nadbiskupije i prekršajne prijave policije zbog ranijih okupljanja.

Uprkos upozorenjima iz nadbiskupije i prekršajnoj prijavi policije, u toj je crkvi osim na Cvijeti, misa održana i danas, na Uskrs.

Novinarka Dalmatinskog portala Živana Šušak Živković snimala je okupljanje vernika, kada je napadnuta, grubo odgurnuta, oduzet joj je i mobilni telefon, a crkvenim vratima joj je priklještena ruka kada je zamolila da joj ga vrate.

Novinarku su verbalno napali i vjernici, kao i stanovnici okolnih kuća uz samu crkvu, dovikujući joj uvrede.

Nakon svega pozvana je i policija koja je došla pred crkvu.

Među napadnutima u incidentu ispred crkve na Sirobuji bila je i snimateljka N1 televizije.

Ona je bila izložena brojnim uvredama, ne samo sveštenika Josipa Delaša, već i okupljenih građana.

Jedan od njih je, iz svog automobila, fizički napao snimateljku, što je zabilježeno u videu, koji možete pogledati OVDJE.

N1 televizija je podatke o napadu i sve informacije proslijedila Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.