Republika Srpska: Obavezno nošenje maski i rukavica na otvorenom
Ilustracija

Republika Srpska: Obavezno nošenje maski i rukavica na otvorenom

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske objavilo je zaključak Štaba za vanredne situacije po kojem je nošenje rukavica i zaštitnih maski na otvorenom obavezno.

U Zaključku o sprovođenju mjera zaštite u zajednici protiv virusa korona obavezuju se pravna lica, preduzetnici i fizička lica koja u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima da usluge pružaju zaštićeni maskom i rukavica, a da sprovode mjere dezinfekcije, te da obezbijede masku i rukavice građanima koji koriste njihove usluge a nemaju ih.

Građani se obavezuju da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metra uz obavezu korišćenja zaštitne maske i rukavica. Za sprovođenje ovih mjera zadužene su nadležna inspekcija i komunalna policija.

"Zabranjuje se svim građanima okupljanje u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu", druga je tačka donesenog Zaključka, a nepoštovanje ove mjere sankcionisaće se u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru.

Za provođenje ove mjere nadležan je MUP RS-a, entiteta u Bosni i Hercegovini.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.