U Amazoniji zabilježen prvi slučaj koronavirusa

Jedna žena iz domorodačkog stanovništva u seocetu duboko u prašumama Amazona zaražena je novim korona virusom.

To je prvi slučaj zabilježen u više od 300 plemena u Brazilu, rekao je ministar zdravlja za domorodačko stanovništvo Sesai u srijedu.

Dvadestogodišnja žena iz Kokama plemena tesitrana je pozitivno na virus, u blizini granice sa Kolumbijom, rekao je Sesai, a prenosi Rojters.

U istoj oblasti potvrđena su još četiri slučaja, uključujući doktora iz Brazilije, što je dovelo do straha da će se epidemija raširiti na ranjiva plemena s razornim efektom.

Sesai je rekao da je žena medicinska radnica koja je bila u kontaktu sa doktorom. Ona je jedina čiji je test pozitivan od 15 zdravstvenih radnika i 12 pacijenata koji su podvrgnuti testu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.