Dušica Živković

Šefica crnogorske Kancelarije Međunarodne organizacije za migrante

"Crna Gora je spremna za priliv migranata ako ga bude bilo"

U ovom trenutnku ne očekujemo nagli skok broja migranata jer su Grci ojačali granicu prema Turskoj - rekla je za Antenu M šefica crnogorske Kancelarije Međunarodne organizacije za migrante Dušica Živković.

Naša država je, prema njenim riječima, spremna i za slučaj da migranti krenu rutom preko Crne Gore, ali da se to ne očekuje.

"Ukoliko dođe do značajnijeg porasta broja migranata koji dolaze u Crnu Goru mislim da ne bismo imali neke značajnije probleme", rekla je Živković uz ocjenu da je "država prilično dobro organizovana alternativnim smeštajem".

Dodatni smještajni kapaciteti su, kako je navela, pripremljeni na Božaju gdje je kamp koji još nije otvoren, ali bi ukoliko bude potrebe mogao da se pusti u rad odmah jer je u potpunosti opremljen.

"Na taj način prevazišlo bi se sve ono što ne spade u "masovne migracije". Ne očekujemo da će se 2015. i 2016. godina ponoviti, a i kada bi se tako nešto desilo mislim da se to ne bi dešavalo preko teritorije Crne Gore, odnosno na ovoj takozvanoj "obalnoj ruti", smatra Živković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.