Počinje predstavljanje IPARD javnog poziva po opštinama: Ponedjeljak u Bijelom Polju i  Beranama
IPARD

Počinje predstavljanje IPARD javnog poziva po opštinama: Ponedjeljak u Bijelom Polju i Beranama

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja od ponedjeljka, 2. marta, počeće info kampanju po crnogorskim opštinama, kako bi kroz neposrednu komunikaciju sa domaćinima, preduzetnicima ali i lokalnim zajednicama predstavili mogućnosti dobijanja bespovratne podrške kroz novi IPARD javni poziv, drugi po redu za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju.

Prve radionice održaće se za poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Bijelo Polje, u sali Centra za kulturu, sa početkom u 10časova, dok će se prezentacija u opštini Berane održati, u skupštinskoj sali Opštine, sa početkom u 14 časova, saopšteno je iz Ministarstva.

Javni poziv za bespovratnu podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju kroz IPARD program, objavljen je 24. februara i traje do 19. maja ove godine. Kroz ovaj poziv, kako je već saopšteno, poljoprivrednicima je na raspolaganju novih 12,3 miliona eura bespovratne podrške, iz EU fondova i nacionalnog budžeta.

Iz Ministarstva su pozvali sve zainteresovane proizvođače da prisustvuju prezentacijama, kako bi se što veći broj potencijalnih korisnika pravovremeno informisao o mogućnostima podrške i prilikama da značajno unaprijede svoju proizvodnju.

"Iskustva iz prethodnih javnih poziva za podršku pokazala su da su za uspješno iskorištavanje raspoložive podrške ključni pravovremeno informisanje, dobra komunikacija i saradnja korisnika sa predstavnicima Ministarstva. Predstojeće terenske info – radionice, u tom smislu imaće i kvalitet više, jer je objava poziva poljoprivrednicima najavljena prije dva mjeseca. Poljoprivrednici su imali vremena da počnu sa pripremom dokumentacije, te će na prezentacijama poziva biti u mogućnosti da postave konkretna pitanja i dobiju odgovore, kako bi na vrijeme kompletirali neophodnu dokumentaciju i usješno aplicirali za podršku", saopšteno je iz Ministarstva.

Raspored radionica po opštinama za DRUGI IPARD Javni poziv za Mjeru 1:

Untitled

  1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.