Naučite osnove preduzetništva i njemački jezik: Potpuno besplatna obuka za 25 lica
Foto: Screenshot

Naučite osnove preduzetništva i njemački jezik: Potpuno besplatna obuka za 25 lica

NVO Multimedijal Montenegro organizuje potpuno besplatnu obuku iz oblasti preduzetništva, pisanja biznis planova, finansija i besplatan kurs njemačkog jezika. Edukacija je predviđena za mlade Bjelopoljce do 35 godina i organizuje se u sklopu projekta “Razvoj omladinskih preduzetničkih vještina”.

Prema riječima predsjednika organizacije Željka Đukića, u Crnoj Gori poslednjih godina se daje veći značaj podsticanju razvoja preduzetništva, posebno kod mladih, posebno iz razloga što u državnoj aministraciji ima sve manje i manje slobodnih radnih mjesta.

Sa druge strane prepoznat je značaj jačanja nacionalne ekonomije kroz osnivanje malih srednjih preduzeća, kaže Đukić i dodaje da je evidentan problem i visokog procenta nezaposlenosti mladih te, naglašava da se podsticajem preduzetništva i samozapošljavanja pozitivno utiče na rješavanje ovog problema.

“Kroz projekat “Razvoj omladinskih preduzetničkih vještina” dajemo doprinos promovisanju značaja razvoja i podsticanja preduzetničkih vještina za zapošljavanje, osnažujemo omladinske preduzetničke kompetencije, stimulišemo razvoj mladih kroz pružanje konkretnih edukativnih radionica i informisanje o mogućnostima, kreditiranja kod IRF-a usavršavanja i zapošljavanja, planiranja i upravljanja vlastitom karijerom, promovisanjem i posticanjem ideje samozapošljavanja i informisanjem i savjetovanjem o stanju i tendencijama na tržištu rada, nedostajućim kvalifikacijama i značaju cjeloživotnog učenja u pronalaženju zaposlenja ili prevenciji nezaposlenosti”, kazao je Đukić.

Kroz projekat će se, uvjerava, doprinjeti razvoju preduzetničkih vještina za 25 mladih uzrasta između 16 i 35 godina.

Na obuku se mogu prijaviti zainteresovani srednjoškolci, studenti, nezaposlena lica ili lica sa privremenim zaposlenjem kako bi bili u mogućnosti nakon edukacija predviđenih ovim projektom da pokrenu sopstveni biznis sopstvenim sredstvima ili sredstvima IRF fonda za početnike, kako bi bili konkurentniji na tržištu rada, imali veće šanse za zaposlenje i ovladali novim znanjima iz oblasti preduzetništva.

Ciljevi projekta “Razvoj omladinskih preduzetničkih vještina” Nvo Multimedijal Montenegro su  da se kod polaznika obuke povećan nivo znanja iz oblasti preduzetništva što će se usvajati i na praktičnim primjerima, posjetom uspješnim privatnim kompanijama iz Bijelog Polja. Kandidati će učiti i o prirpemi biznis planova za IRF za kreditiranje početnika u biznisu.

Kandidatima će biti omogućeno i učenje njemačkog jezika, u nivou A1.Odabrani polaznici će učiti i o administraciji i finansijama u preduzeću, upoznaće se sa potencijalima sjevera Crne Gore za bavljenje biznisom. Obukom je, shodno individualnim afinitetima, predviđeno da se razviju preduzetnički potencijali polaznika te unapređenje kapaciteta aplikanata za izradu biznis projekata.

“Cilj je da na kraju projekta učesnici u projektu budu osnaženi da povećaju šanse za buduća zaposlenja i samozaposlenja i bavljenje biznisom”, saopšteno je iz NVO MMNE.

Svi zainteresovani prijave mogu poslati na e-mail adresu: [email protected] sa ličnim podacima i biografijom sa naznakom Prijava za učešće u projektu “Razvoj omladinskih preduzetničkih vještina” do 22. 11. 2019. godine.

Obuka je predviđena za 25 lica starosne dobi od 16 – 35. godina.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.