Pokušan atentat na predsjednika Avganistana?
Ašraf Gani, foto: Reuters

Bačena bomba na predsjednički karavan, Gani sklonjen na bezbjedno mjesto

Pokušan atentat na predsjednika Avganistana?

Bačena bomba na predsjednički karavan u Avganistanu. Predsjednik Ašraf Gani je, prema prvim informacijama, nepovrijeđen i sklonjen je na bezbjednu destinaciju.

U trenutku napada, Gani je bio u provinciji Parvan, koju je obišao u okviru predsjedničke kampanje.

Prema izvještaju Rojtersa, na licu mjesta poginulo je najmanje 14 osoba, dok Raša tudej i AP navode da je ubijeno 24. RT takođe saznaje da je bomba bila postavjena na vozilo službe bezbjednosti.

EEpzXcX4AAQeWk

Sa mjesta nesreće, foto: Twitter

Portparol avganistanskog predsjednika izjavio je za AP da je Gani bio prisutan za vrijeme napada, ali da nije povrijeđen i da je na sigurnom.

Šrema nekim informacijama bomba je ekdslodirala na početku okupljene mase pristalica Ganija.

Za sada ni jedna grupa nije preuzela odgovornost za napas, a ostaje nerazjašnjeno ni da li je prvobitna metra napada bio avganistanski predsjednik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.