Policija da zaustavi krvave borbe pasa
Maksimović, foto: prijatelji životinja

NVO Prijatelji životinja

Policija da zaustavi krvave borbe pasa

Nevladina organizacija Prijatelji životinja pozvala je Upravu policije i tužilaštvo da što prije reaguju i zaustave, kako navode, krvave borbe pasa u Crnoj Gori.

"Četiri ubijena pit bula pronađena na Zlatici, samo su još jedan dokaz da su krvave borbe pasa u Crnoj Gori i te kako aktuelne, a da su organizatori sve svirepiji", kazala je Katarina Maksimović iz NVO Prijatelji životinja.

Navodeći i da je Uprava policije uglavnom nezainteresovana da se ozbiljnije pozabavi tim problemom, izuzimajući pojedine njihove službenike koji su uvijek bili na raspolaganju.

“Stoga ih ovim putem pozivam da se hitno sastanu sa nama, kako bismo što prije dogovorili način djelovanja i kako bi se oformio specijalni policijski tim koji bi se bavio ovim problemom”, poručila je ona.

Maksimović ističe i da se često njihovoj organizaciji javljaju odgovorni građani, koji im prenose njihova saznanja o organizovanju borbi pasa.

“Koliko su organizatori drski i koliko se ne plaše policije, najbolje govore informacije o tome da se borbe pasa nerijetko organizuju i u gusto naseljenim gradskim naseljima, pored frekventnih saobraćajnica i to najčešće u ranim večernjim časovima. Takođe je poznato da skoro u svakom gradskom i prigradskom naselju imamo makar po jednog uzgajivača pasa za borbe, koji se ne kriju i koji se čak i javno hvale svojim kriminalnim aktivnostima. Činjenica je da policija operativnim radom vrlo lako ovakve stvari može spriječiti, pa nas stoga čudi to što oni nikada nemaju saznanja o tome”, navodi Maksimović.

Ona dodaje i da kada se policiji uputi prijava, oni ne reaguju, što opravdavaju lošom saradnjom sa Tužilaštvom.

“I kada odreaguju, to urade na način što na teren pošalju dva, uz dužno poštovanje, za ove stvari nestručna pozornika, koji sačine površan zapisnik, na čemu se sve završava”, upozorava Maksimović.

Maksimović poziva Upravu policije i Tužilaštvo da se hitno oglase povodom ovih događaja, te da saopšte kakvi su im dalji planovi.

“Interesuje nas da li su poput naše organizacije i NVO Korine iz Nikšića spremni da se uhvate u koštac sa ovim problemom ili će i dalje biti samo nijemi posmatrači. Takođe koristim ovu priliku da pozovem sve građane da nam prijave saznanja o organizovanju borbi pasa i o ilegalnim odgajivačnicama pasa za borbe, uz napomenu da nam te informacije blagovremeno dostavljaju, jer kada se nešto desi, kao ovo na Zlatici, onda u najvećem broju slučajeva bude kasno za našu reakciju”, zaključila je Maksimović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.