Na skener u neku drugu ustanovu
Foto: Ilustracija

Ako nema u Kliničkom centru

Na skener u neku drugu ustanovu

Izabrani doktor ubuduće će, ako ne bude imalo termina za skener u Kliničkom centru u roku od mjesec, pacijentu moći da ponudi ovu medicinsku uslugu u nekoj opštoj bolnici u drugom gradu gdje bude mjesta, kazala je pomoćnica ministra zdravlja Vesna Miranović.

Termini će biti dostupni u opštim bonicama - Berane, Pljevlja, Bijelo Polje, Nikšić, Kotor i Bar, dok se za Specijalne bolnice Risan i Brezovik priprema platforma za otvaranje termina za zakazivanje.

U pripremi je i prostor za instalaciju CT-a u Opštoj bolnici Cetinje.

Miranović je rekla za Pobjedu da će na taj način biti trajno riješeno brzo zakazivanje pacijenata za CT dijagnostiku.

Prema njenim riječima, prošla godina obilovala je problemima u pravovremenom pružanju usluga u oblasti CT dijagnostike.

"Dotrajala oprema koja više nije bila u stanju da odgovori naraslim potrebama, a dolazak nove čija je montaža dugo trajala, zatim obuka ljekara i tehničara za rad na novim aparatima, dovela je do toga da je na Klinički centar pravljen ogroman pritisak, a vrijeme čekanja na skener postalo je znatno duže nego obično. Srećom, ti problemi su iza nas", kazala je Miranović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.