Poziv njemačke vlade: Postani i ti Zeleni Talenat

Poziv njemačke vlade: Postani i ti Zeleni Talenat

Vlada Njemačke vas poziva da prijavite svoj projekat i da svoje istraživanje pokažete široj javnosti. Iskoristite mogućnost da razgovarate sa renomiranim stručnjacima i da svoje istraživanje sprovedete u Njemačkoj. Postani Zeleni Talenat i iskoristi priliku da promovišeš svoju ideju i da se povežeš sa izvanrednom mrežom odličnih naučnika, saopštavaju iz Ministarstva nauke.

Kako se navodi, ovogodišnji posebni fokus je na pitanje kako digitalizacija može promovisati više održivosti u nauci i našim društvima. Moto takmičenja za 2019. godinu je „Pametna zelena planeta – rješenja za održivu budućnost“. 

"Aplikacije su dobrodošle iz svih disciplina, a istraživanje ne mora imati direktnu vezu sa digitalizacijom. Budi izabran od strane žirija renomiranih njemačkih stručnjaka čime dobijaš jedinstven pristup njemačkoj istraživačkoj mreži. Prijavi se! Planeta Zemlja te treba!", kaže se u saopštenju.

U proteklih deset godina program “Green Talents – International Forum for High Potentials in Sustainable Development” je u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i istraživanja Njemačke. Program je usješno podstakao globalnu razmjenu inovativnih zelenih ideja u oblasti održivosti. 

Od 2009. godine, 232 istaknuta naučnika iz 65 zemalja nagrađena su za svoja postignuća i doprinos održivom razvoju njihovih zajednica, zemalja i društava.

Mogu se prijaviti studenti master studija, doktorandi, postdoktorandi, kao i mladi profesionalci, sa ne više od tri godine profesionalnog radnog iskustva.

Kandidati moraju dobro poznavati engleski jezik i imati visok prosjek ocjena na studijama. Takođe, u razmatranje će se uzeti samo zahtjevi od ne-njemačkih državljana ili stanovnika.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.